DIARI DEL BLOC

PRIMER LLIURAMENT DEL BLOC:

1- Quines coses hem fet fins ara?

En aquesta última actualització del bloc, hem inclòs algunes novetats. Hem afegit tres pàgines més, les quals hem anomenat: "diari del bloc", "organització dels continguts" i "activitats". També hem retocat l'estil i el color d'alguns títols per fer el bloc més atractiu. I, finalment, hem introduït la presentació dels objectius generals de la unitat didàctica que suposa el bloc.

2- Amb quines dificultats ens hem trobat?

Encara ens estem acostumant a l'ús del bloc i, per tant, la plataforma ens resulta complicada. De totes maneres, de mica en mica, estem aprenent com funciona i s'estructura. Una altra dificultat que ens hem trobat és la complexitat d'afegir la llista dels blocs dels companys.

3- Hem entès tot el que se'ns demanava?

Ara per ara, les ordres encomanades s'entenen perfectament i estan força ben pautades. Així que tenim molt clar el que hem de presentar en cada entrega.

Crisitina Amorós, Judit Canalías i Sílvia Guitart.



SEGON LLIURAMENT DEL BLOC:

1- Quines coses hem fet fins ara?

En base a les recomanacions fetes pels grups dels nostres companys hem reestructurat sobretot el format del bloc: hem canviat el tipus de lletra, mida, alguns colors, etc.
A més a més, seguint les instruccions del tutor de l'assignatura, hem suprimit la pestanya d'"organització de continguts" i la pestanya de "timeline", ja que per temes de temps no s'han pogut realitzar. Per això, la pestanya d'"activitats" l'hem desplegat amb tres pestanyes diferents: "Activitat 1: Qui és qui?", "Activitat 2: Investiguem com i on vivien els gals i els romans" i "Activitat 3: Per què els romans ataquen a l'Astèrix i l'Obèlix?".  
També hem inclòs una petita benvinguda a la pàgina inicial per tal de fer-lo més proper als visitants del bloc.
Finalment, durant tot aquest temps, hem estat preparant el dossier del mestre en format Publisher i les tres activitats, les quals seran penjades properament.

2- Amb quines dificultats ens hem trobat?

Vam tenir alguna dificultat pel que fa a la utilització del programa Publisher, ja que mai l'havíem fet servir anteriorment.

3- Hem entès tot el que se'ns demanava?

Tot i que hi ha hagut un període de temps en el qual el bloc ha quedat abandonat degut a les pràctiques escolars, ara quan hem tornat a arrancar, ens hem posat el dia, però ens ha costat agafar el ritme. Cal dir que tenim molt clar què hem d'entregar i en quin format ho hem de crear.

Crisitina Amorós, Judit Canalías i Sílvia Guitart.



TERCER LLIURAMENT DEL BLOC:

1- Quines coses hem fet fins ara?

En aquesta última entrega, abans de l'avaluació del bloc, hem penjat la informació corresponent en la pestanya de "dossier del mestre", en la qual s'hi troben tots els continguts que ha de saber el mestre per tal de dur a terme les activitats proposades. Conjuntament amb aquest document hem escrit una breu descripció per informar sobre la publicació. I també hem afegit les tres activitats en les pestanyes de "Activitat 1: Qui és qui?", "Activitat 2: Investiguem com i on vivien els gals i els romans" i "Activitat 3: Per què els romans ataquen a l'Astèrix i l'Obèlix?".

2- Amb quines dificultats ens hem trobat?

La major dificultat ha estat a l'hora de penjar els documents a les pestanyes. Amb l'ajuda d'algun tutorial ho hem aconseguit. De fet, hem trobat un bon recurs per consultar el document en línia i, si es vol, descarregar-lo en format PDF a través d'una aplicació anomenada SlideShare.

3- Hem entès tot el que se'ns demanava?

No hem tingut cap inconvenient en entendre les indicacions proposades pel tutor del mòdul.

Crisitina Amorós, Judit Canalías i Sílvia Guitart.

3 comentaris:

  1. No cal dir que aquest bloc capta l’atenció ràpidament amb el títol. El problema a resoldre és curiós i atractiu. La unitat didàctica es centra en la societat romana, el seu poder bèl·lic i les conquestes. Ens agradaria que també s’aprofundís una mica en l’estil de vida de la societat gala en que vivien els personatges de ficció.
    El diari del bloc és esclaridor i senzill, de fàcil comprensió. Pel que fa als aspectes formals, l’únic que canviaríem és el format de la lletra, però això va a gustos i és purament subjectiu.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Realment el títol en si ja planteja una problemàtica la qual és atractiva i motivadora, tant per alumnes com per docents, perquè va relacionat amb quelcom que tots hem tingut al nostre entorn i encara es té, com són els còmics d'Astèrix i Obèlix.
    L'organització del bloc és molt clara i se sap perfectament a quins llocs es pot accedir i què hi podem trobar. En quan s'obra la pestanya, s'entén perfectament el que es proposa; és un llenguatge amè i clarificador.
    Tot i així, el que potser canviaríem d'aspecte més estètic és la lletra, tan el tipus com el color.

    ResponElimina